Aanmelden
Om een jongere aan te melden voor Maaszicht, kunt u contact opnemen met Centraal Onthaal, het CO loket regelt de toegang tot de WMO. Alle informatie over wat het CO kan bieden bij (dreigende) dakloosheid staat op: dak- of thuisloos. Centraal Onthaal is gevestigd aan het Delftseplein 29.
Het jongerenloket is onderdeel van de Gemeente Rotterdam en regelt voornamelijk toegang tot opleiding, werk- en inkomen. Het jongerenloket is gevestigd aan de Coolsingel 40.
De Gemeente Rotterdam geeft één van de partners in de keten voor dak- en thuisloze jongeren opdracht om een Vraagverheldering te maken. Maaszicht is één van die partners. Nadat de WMO adviseur van de Gemeente heeft beoordeeld of een jongere in aanmerking komt voor Maaszicht kunt u contact opnemen voor een intake.
Stuur daar waar mogelijk, alle relevante informatie mee zoals diagnostiek en oude rapportage waaruit blijkt dat de jongere de gevraagde zorg nodig heeft. Het is ook mogelijk rechtstreeks contact op te nemen om te overleggen.
Valt een jongere niet onder de WMO? Kijk dan verder bij Organiseren financiering zorg.
Aan de hand van de informatie en alles wat verteld is tijdens de eerste intake, stellen wij een voorlopig plan op. In dit plan wordt per leefgebied gekeken in welke intensiteit er welke vorm van zorg nodig is om aan een grotere mate van zelfstandigheid te werken.
In overleg stellen we vast welke vorm van financiering aansluit bij de problematiek en hulpvraag van de jongere. De toeleider is verantwoordelijk voor de aanvraag van deze financiering. Informatie daarover vindt u hier. Organiseren financiering zorg
Het hangt van onze wachtlijst af, hoe snel een cliënt kan starten met het programma binnen Maaszicht. We proberen iedereen daar zo goed mogelijk van op de hoogte te houden. In noodgevallen zijn wij altijd bereid om mee te denken.
Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd bellen naar Maaszicht op telefoonnummer 010-2434141. U kunt vragen naar een van de Trajectmanagers. Als de trajectmanagers niet aanwezig zijn dan bellen ze zo snel mogelijk terug. Het emailadres is aanmelden@Maaszicht.nl
Op Vind uw Zorgaanbieder http://www.rotterdam.nl/vinduwzorgaanbieder staat informatie over andere organisaties die mogelijk ook hulp kunnen geven.
Maaszicht is verplicht gegevens van een aanmelding te delen met de gemeente Rotterdam. De gegevens worden gebruikt in het gemeentelijke registratiesysteem en om te onderzoeken of een jongere zorg kan krijgen in de zorgregio Rotterdam.
Betreft het probleem van de jongere een algemeen probleem? Neem dan contact op met één van de Wijkteams of de Vraagwijzer in Rotterdam.
Hebt u te maken met geweld in huiselijke kring? Bel dan met Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond via 0800-2000.
Zoekt u naar een geschikte plek voor een forensische cliënt? Ga dan naar Forensische Zorg. Zij helpen u met de best passende combinatie van wonen/verblijf, forensische behandeling, tijdsbesteding en oplossing van financiële problemen van de jongere. Maaszicht neemt deel aan de Forensische Zorg. Het Kwaliteitsverslag Forensische Zorg 2024 beschrijft waar Maaszicht-Singelzicht staat met betrekking tot de implementatie van het Kwaliteitskader Forensische Zorg (KKFZ).
Wilt u doneren?
U kunt een bedrag overmaken naar
NL 53 RABO 0132775417
ten name van Stichting Maaszicht.