Waar staat Maaszicht voor?
Maaszicht biedt zorg en begeleiding aan jongeren van 17 tot 23 jaar op de Kleiweg 314 in Rotterdam. Je kunt bij Maaszicht komen wonen wanneer je geen (veilig) onderdak hebt en/of andere problemen. Je hebt een eigen kamer en iedere dag wordt er vers gekookt. De medewerkers van Maaszicht helpen je bij het oppakken van een nuttige dagbesteding, behandeling, persoonlijke problemen en financiën.
Er zijn drie soorten van wonen bij Maaszicht mogelijk:
- Beschermd Wonen. Je woont samen met 38 andere jongeren en daarom zijn er afspraken zoals hoe laat je thuis moet zijn. Meer informatie over de gang van zaken in Maaszicht vind je in deze download: Maaszicht van A tot Z .
- Begeleid Wonen in een woning van Maaszicht. Je woont met een andere jongere in een door Maaszicht ingericht huis. De begeleiding komt regelmatig langs of jij komt naar de Kleiweg
- Nazorg als dat nog nodig is. Je woont bij familie, met een vriend(in), op kamers of zelfstandig maar wil op sommige punten nog begeleiding. Je kunt ook nog deelnemen aan het dagbestedingsprogramma dat Maaszicht biedt
Missie van Maaszicht
Wij geven jongeren met complexe problemen, die geen thuis hebben de gelegenheid zich persoonlijk en maatschappelijk te ontwikkelen. We doen dat met actieve, respectvolle begeleiding, door een veilige thuisbasis te creëren en door dagelijkse structuur te bieden.
Het doel van Maaszicht is om de zorg aan een jongere positief af te sluiten en dat de jongere in staat is om zelf verdere stappen te zetten op weg naar zelfstandigheid.
Meer over Missie en Visie van Maaszicht kun je hier lezen.
Factsheet jongeren Maaszicht 2021
Factsheet jongeren Maaszicht 2022
Team van Maaszicht
Het team bestaat uit verschillende soorten medewerkers zoals de groepswerkers, mentoren, maatschappelijk werkers en de manager hulpverlening. Ook zijn er medewerkers van de facilitaire dienst, administratie, personeelszaken en de directie werkzaam bij Maaszicht. Als het nodig is, halen we aanvullende deskundigheid in huis. Het team van Maaszicht werkt samen met hulpverleners die je al hebt of krijgt. Bijvoorbeeld met behandelaars, verwijzers en de reclassering. Maaszicht deelt informatie met andere hulpverleners en de gemeente Rotterdam. Wij doen dit, tenzij het verplicht is, alleen na je toestemming.
Privacy
De folder over privacy kun je hier downloaden: Folder jouw privacy bij Maaszicht
Hier vind je de Algemene voorwaarden Beschermd Wonen van Stichting Maaszicht
Hier vind je de Algemene Voorwaarden Maaszicht ambulant van Stichting Maaszicht.
Voor de veiligheid hanger er camera’s in de algemene ruimten van Maaszicht.
Wilt u doneren?
U kunt een bedrag overmaken naar
NL 58 RABO 0154755915
ten name van Stichting Vrienden Maaszicht.