Stichting Maaszicht
is een Beschermd Wonen voorziening aan de Kleiweg 314, 3045 PM te Rotterdam. Maaszicht heeft plaats voor 39 jongeren in de leeftijd van 17-23 jaar. Een jongere heeft een eigen studio met badkamer en toilet. Verder zijn er gemeenschappelijke voorzieningen zoals een woonkamer, terras en tuin, sanitaire voorzieningen en een centrale keuken. De kamer van de jongere is gemeubileerd en gestoffeerd. De BOL-woningen (begeleiding op locatie) zijn in Rotterdamse wijken, deze woningen zijn ingericht en gestoffeerd. De jongeren in Buitenzorg beschikken over eigen woonruimte.
De zorg krijgen die je nodig hebt. Dat is waar de jongeren recht op hebben. Jongeren kunnen bij Maaszicht terecht in een situatie van (dreigende) dak- en thuisloosheid.
Het document: Maaszicht in het kort voor fondsen beschrijft de complexe problematiek van de jongeren en de zorg die Maaszicht biedt.
Maaszicht respecteert de privacy van haar bewoners. De Privacyverklaring website Maaszicht geeft aan welke informatie wij vragen van onze bewoners en hoe wij hiermee omgaan.
Als instelling Beschermd Wonen heeft Maaszicht een gerechtvaardigd belang voor de inzet van camera’s.
Onze missie
Wij geven jongeren met complexe problemen, die geen thuis hebben de gelegenheid zich persoonlijk en maatschappelijk te ontwikkelen. We doen dat met actieve, respectvolle begeleiding, door een veilige thuisbasis te creëren en door dagelijkse structuur te bieden.
Het doel van Maaszicht is om de zorg aan een jongere positief af te sluiten en dat de jongere in staat is om zelf verdere stappen te zetten op weg naar zelfstandigheid.
Het bestuur van Maaszicht bestaat uit:
Marco van Breukelen – zakelijk directeur
Roesja Verhoeven – directeur zorg
Leden van de Raad van Toezicht:
Leden van de Raad van Toezicht / Stichting Vrienden Maaszicht
- Voorzitter: mevrouw José Vermeer – voormalig directeur/bestuurder Bureau Jeugdzorg Stadsregio Rotterdam.
- De heer Arthur Hegger – klinisch psycholoog
- Mevrouw Arjo Hoogwerf – manager zorgorganisatie Careyn
- De heer Piet Klop – organisatieadviseur en accountant
- Mevrouw Angenita Pex – advocaat
- Mevrouw Lotje van den Puttelaar – advocaat
Comité van Aanbeveling:
Naast een Raad van Toezicht heeft de Stichting Vrienden Maaszicht een Comité van Aanbeveling. Wij vinden het een eer dat zij hun naam aan onze Stichting willen verbinden. Zij dragen onze missie een warm hart toe en vragen aandacht voor kwetsbare jongeren in Nederland.
Leden van het Comité van Aanbeveling
H.K.H. Prinses Margriet
De heer Steven Lak – voorzitter Deltalinqs; Rotterdam Port Promotion Council (RPPC)
De heer Floris Noordhoff – onderzoekmanager Stichting De Verre Bergen
Mevrouw Mariëtte Opstelten-Dutilh – voormalig rechter-plaatsvervanger Rechtbank Rotterdam
De heer Ben Vree – ambassadeur Maritime & Offshore, directeur Aquavite BV
De heer Fred Westerbeke – politiechef Eenheid Rotterdam
Reglement Comité van Aanbeveling
Daarnaast adviseren de Cliëntenraden, Ondernemingsraad en de Externe Vertrouwenspersoon het Bestuur.
Maaszicht is aangesloten bij:
Valente branchevereniging voor participatie, begeleiding en veilige opvang, een samenwerkingsverband van v.h. Federatie Opvang en v.h. RIBW Alliantie.
GGZ-Nederland, de FCB en Sociaal Werk Nederland – voorheen de MO-groep
Maaszicht participeert in het Actieplan kwetsbare jongeren 16-27 jaar, het Meerjarenactieplan 2023 van de Gemeente Rotterdam. Factsheet Actieplan Kwetsbare Jongeren
Veertien Rotterdamse zorgorganisaties zijn verenigd in Alliantie Tante Sjaar. Ook Maaszicht is een alliantiepartner. Samen zetten we ons dagelijks in voor een leefbare en veerkrachtige stad met betere kansen, gezondheid en welbevinden voor Rotterdammers in een kwetsbare positie. De alliantie heeft een manifest opgesteld met 5 speerpunten waar de stad de komende jaren op kan doorpakken.
De gemeente Rotterdam voert de Wet Maatschappelijke Ondersteuning uit. Meer informatie staat op Zorgdichtbij.
Maaszicht werkt samen met Stichting Zwerfjongeren Nederland.
De SZN trekt zich het lot van de meer dan 9.000 dak- en thuisloze jongeren in ons land aan en zet zich in voor een structurele verbetering van de leefsituatie van deze jongeren.
Maaszicht is gecertificeerd via de Harmonisatie Kwaliteit Zorginstellingen en voldoet aan de eisen gesteld in de Kwaliteitsmanagementsysteem norm: ‘HKZ Norm Instellingen voor Geestelijke Gezondheidszorg: 2015, HKZ Algemeen Organisatiedeel versie 2015+ A1:2019’ en voldoet daarmee eveneens aan de norm NEN en ISO 9001:2015.
Maaszicht heeft een aandachtsfunctionaris Huiselijk geweld en Kindermishandeling in dienst en is aangesloten bij de Landelijke Vakgroep Aandachtsfunctionarissen Kindermishandeling (LVAK). Maaszicht is goedgekeurd voor het Keurmerk Meldcode.
Maaszicht is aangesloten bij de Geschillencommissie Zorg
Maaszicht heeft een interne procedure Klokkenluidersregeling vastgesteld voor het omgaan met het melden van een vermoeden van een misstand.
Maaszicht is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)
RSIN: 803910356, Stichting Vrienden Maaszicht (ANBI).
Stichting Maaszicht, KvK Rotterdam: 24252278
E-mailadressen Maaszicht
Algemeen: info@maaszicht.nl
Aanmelden jongeren: aanmelden@maaszicht.nl
Voor ondersteuning van Maaszicht: vrienden@maaszicht.nl
Wilt u doneren?
U kunt een bedrag overmaken naar
NL 58 RABO 0154755915
ten name van Stichting Vrienden Maaszicht.