Werkt!
WERKT! is onderdeel van Stichting Maaszicht.
WERKT! is er voor jongeren tussen de 18 en 26 jaar die het lastig vinden om te starten met een opleiding of werk. WERKT! is ook bedoeld voor jongeren die moeite hebben met het behouden van een opleiding of werk.
WERKT! leidt toe naar werk, de juiste opleiding of een ander traject, wat gecombineerd wordt met zorgverlening.
WERKT! richt zich op jongeren die financieel afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering van de Gemeente Rotterdam. Ook jongeren die een Wajong uitkering ontvangen, zijn welkom bij WERKT!
WERKT! richt zich op jongeren die moeilijk terecht kunnen bij andere organisaties, zoals zorgmijders en jongeren die een aversie voelen tegen (hulpverlenende) organisaties. Gezien de expertise van WERKT! gaat het om jongeren die meer dan ‘gewoon’ werkloos zijn.
WERKT! richt zich op jongeren die minder aansluiting hebben bij de samenleving, niet kunnen instromen op een opleiding en/of geen startkwalificaties hebben. Het gaat om jongeren die dak- en thuisloos zijn (geweest) en mogelijk kampen met andere problematiek op het gebied van financiën, persoonlijk/sociaal welbevinden en/of lichamelijke gezondheid.
Als je bij Maaszicht woont en je hebt geen werk of school dan neem je deel aan WERKT! Meedoen is altijd mogelijk omdat er losse modules zijn. De activiteiten worden op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag georganiseerd. Tijdens schoolvakanties is er geen WERKT! Wel zijn er dan algemene activiteiten voor alle bewoners. Naast gemeenschappelijke activiteiten is er ook één op één begeleiding, bijvoorbeeld als je gaat solliciteren.
Om je te laten zien wat er mogelijk is op werkgebied worden er bedrijfsbezoeken afgelegd. Tijdens een werkstage kun je ervaring opbouwen. Ook is het mogelijk om een VCA-, BHV certificaat te behalen.
WERKT! wordt door medewerkers van Maaszicht en door vakmensen van buiten georganiseerd. Activiteiten vinden plaats op verschillende locaties. Er is altijd iemand van Maaszicht bij aanwezig.
Voorbeelden van wat je kan leren:
Werken aan je toekomst
In samenwerking met DUCE, wordt er door middel van het maken van een mindboard doelgericht gewerkt aan de toekomst.
Sport en gezonde voeding
Gezond eten is belangrijk. In deze cursus leer je hoe je kunt afvallen of meer spiermassa kunt ontwikkelen. Hoe combineer je gezond eten met sporten?
Koken en Budgetteren
In deze cursus komen onderdelen als persoonlijke hygiëne, voedselveiligheid, kook technieken, gezond eten en budgetteren aan de orde.
Drugs en alcohol
Welke verdovende middelen zijn er? Wat zijn de effecten? Hoe ga je om met moeilijke situaties en groepsdruk?
Theater en Zelfpresentatie
In deze cursus/module krijg je inzicht in je gedrag op basis van theater. Hoe werk je samen en wat durf je te laten zien van jezelf?
Mixed Martial Arts / Weerbaarheidstraining
In deze training leer je technieken uit het kickboksen, worstelen en Braziliaanse Jiu Jitsu. Je wordt gemotiveerd om het beste uit jezelf te leren halen.
Netwerkpartners
WERKT! werkt samen met het Jongerenloket van de Gemeente Rotterdam. Hetzij met de afdeling werk & inkomen m.b.t. de aanmelding en afstemming over het traject. Hetzij met de Wmo-adviseurs voor indicatie en begeleiding in het kader van Wmo-zorg.
Er zijn verschillende samenwerkingsrelaties, met DUCE educatieve dagbesteding, het Oranjebeek instituut, Mee Rijnmond, Buurtcentra De Mozaïek, De Propellor, De Nieuwe Banier; Heilige Boontjes; de Koekfabriek; De Bakkerswerkplaats; de Dierenbescherming; De Bouwwerkplaats; Carrière Uitzendbureau; TOS (Thuis op Straat); de Servicepoint winkels; Albeda College en Zadkine College.
Activiteiten dagbesteding
Deze module brengt onderdelen van andere modules samen. Zo is er een architectuurroute in Rotterdam of een werkbezoek bij een bedrijf. De dagbesteding werkt samen MEE Rijnmond en de Huizen in de Wijk De Mozaïek, De Propeller en De Nieuwe Banier. Voorts is er samenwerking met Uit je Eigen Stad Rotterdam, Stad in de Maak, Heilige Boontjes, het Albeda College, Centrum 1622 Den Haag en de Feyenoord Matchdays in het kader van het programma ‘’Elke jongere telt’’.
“Ik was gister ook bij de meeting. Ik vond het heel leuk en leerzaam om in contact te komen met mensen die een andere kijk op het leven hebben dan ik. Ik heb er veel dingen van opgestoken. Ik heb verteld over wat ik heb meegemaakt en ik kreeg veel positieve feedback van de groep waarmee ik aan het praten was. Daardoor heb ik een andere kijk gekregen op mijn situatie. Dat vond ik heel positief”.
Wilt u doneren?
U kunt een bedrag overmaken naar
NL 53 RABO 0132775417
ten name van Stichting Maaszicht.